Samen bereik je meer

Kennismaken

Alles over onze school

Hoe ondersteunt onze leerling-gerichte aanpak uw kind en zijn behoeftes? Hoe creƫren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar op de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor voor- en naschoolse opvang? We geven u antwoorden op al uw praktische vragen.

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen of informatiefolders downloaden? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons team en kunt u uw kind ziekmelden.

Onze school

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool: een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind. 

Op Vlinderboom gaan we uit van de talenten en mogelijkheden van ieder kind. Wetenschap en technologie vormen een belangrijke basis voor ons onderwijs en kinderen maken hier kennis mee in het XperiO ontdeklab. We passen het onderwijs, waar mogelijk, aan op de leerbehoeften van ieder kind. Zoals een rups zich ontpopt tot een mooie vlinder die uitvliegt, ontwikkelt uw kind zich op Vlinderboom tot een kind dat zelfstandig keuzes maakt, kansen ziet en mogelijkheden creëert. Vraag nu een intakegesprek aan!

Wij zijn blij met Octantschool Vlinderboom omdat onze kinderen daar de ruimte krijgen om zich op eigen niveau te ontwikkelen en volop te kunnen leren. Dankzij de spontaniteit van de leerkrachten gaan onze dochters met plezier naar school. Wij brengen onze dochters graag naar Vlinderboom, vanwege de "dorpse" uitstraling van de school: de kinderen zijn geen nummertje en ieder kind wordt bij naam genoemd.
Arlette van Niel
Moeder van Indy en Lois

Zelfbewustzijn

Kanjertraining

Op school maken de kinderen deel uit van een groep, wat vraagt om sociale vaardigheden en aanpassingsvermogen. We leren de kinderen positief over zichzelf en de ander te denken en om eerst zelf problemen proberen op te lossen. We oefenen dit in de lessen van de Kanjertraining.

Ontdekkend leren

Wetenschap en technologie

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en ontdekken graag nieuwe dingen. Wij vinden het belangrijk dat wetenschap en technologie verweven zitten in ons onderwijs en dat kinderen vertrouwd raken met ICT. In ons XperiO ontdeklab kunnen zij zich op dit gebied naar hartelust ontwikkelen en maken zij spelenderwijs kennis met ICT. XperiO bevindt zich tijdelijk op Octantschool Ackerweide.

Duurzaam samen

Samenwerkend leren

Ook samenwerken moet je leren. Door de kinderen samen aan opdrachten te laten werken leren we ze twee principes: samen kun je iets dat alleen niet zou kunnen. En samen heb je meer resultaat dan alleen. Samenwerken levert een bijdrage aan de ontwikkeling van ieder kind, zowel verstandelijk als sociaal.

Vlinderboom op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Vlinderboom is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.