Veelgestelde vragen

Lees hier onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen van (oriënterende) ouders!

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor Vlinderboom?

U kunt uw kind aanmelden door te bellen met onze school of door het aanmeldingsformulier op onze website in te vullen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik een afspraak maken om langs te komen op Vlinderboom?

Wij zijn trots op onze school en willen de school dan ook graag aan u laten zien. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Ook kunt u de school bellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 15.00 uur op 015-3694106.

Hoe meld ik mijn kind ziek?

Wij horen graag vóór 8:30 uur van u wanneer uw kind ziek thuis blijft. Dit kunt u doorgeven via dit formulier, of u kunt ons even bellen. Van harte beterschap alvast!

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de naschoolse opvang?

Wij werken samen met de naschoolse opvang van Skippy en Sizoo. Zij verzorgen de voor- en naschoolse opvang. U kunt uw kind aanmelden bij de naschoolse opvang van uw keuze. De opvang zorgt ervoor dat uw kind naar school wordt gebracht en/of van school gehaald wordt. U kunt uw kind hier aanmelden voor opvang met Skippy Pepijn. U kunt uw kind hier aanmelden voor opvang met ZieZoo.

Welke leerkracht staat er vandaag voor de groep?

Op de teampagina kunt u vinden welke leerkrachten er werkzaak zijn op Vlinderboom. Op deze pagina vindt u ook de dagen dat zij werkzaam zijn. 

Op welke dagen zijn de gymlessen?

De kleuters gymmen in de speelzaal. De kleuters hebben hun gymkleren op school liggen zodat zij deze altijd kunnen pakken. Met elke vakantie krijgt uw kind de gymtas in ieder geval mee naar huis.

De groepen 3 tot en met 8 gymmen op maandag en op donderdag. Dit doen zij in de gymzaal. 

Hoe kan ik iets doorgeven aan de leerkracht van mijn kind?

Wanneer u een korte boodschap heeft, kunt u dit doorgeven tijdens de inloop iedere ochtend van 8.15 uur tot 8.30 uur of u geeft uw kind een briefje mee. U kunt de leerkracht van uw kind een bericht via Digiduif sturen. Klik hier voor de contactgegevens van al onze collega’s.

Hoe kan ik een afspraak maken met de leerkracht of de kwaliteitsondersteuner?

Onze kwaliteitsondersteuner is Michelle Kraan. Voor een afspraak kunt u bellen met school (015-3694106). U kunt haar ook een email sturen (m.kraan@octant.nl) of een bericht sturen via Digiduif.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de overblijf?

Op school hebben wij het vijf gelijke dagen model. Dit houdt in dat uw kind 5 dagen in de week met de groepsleerkracht op school eet en pauze houdt. U geeft zelf uw kind een lunch mee naar school en hoeft uw kind hier niet voor aan te melden. Op school wordt er schoolmelk van Campina geleverd. U kunt aanmelden via de site van Campina.

Hoe vraag ik extra verlof aan?

Extra verlof vraagt u schriftelijk aan. U moet hiervoor een formulier invullen. Het formulier is af te halen bij juf Miranda. Meer informatie over de regels voor het aanvragen van extra verlof vindt u hier.

Wanneer zijn de schoolvakanties en studiedagen?

Alle schoolvakanties en studiedagen staan in onze jaarplanning. Die vindt u hier.

Wanneer zijn de rapportgesprekken?

De data van de rapportgesprekken staan in onze jaarplanning. Die vindt u hier.

Hoe kan ik mij aanmelden voor Digiduif?

Zodra uw kind 4 jaar is geworden, kunnen wij uw kind in Digiduif aan de juiste groep koppelen. U krijgt dan een brief mee van school waarop de procedure van aanmelden bij Digiduif staan omschreven. Meer informatie over uw aanmelding voor Digiduif vindt u hier. Heeft u problemen met het aanmaken van een account of het koppelen van de activatiecode? Laat dit even weten aan juf Miranda. Dat kan telefonisch, of per email: m.vernaven@octant.nl Wij helpen u graag! Ook kunt u de helpdesk van Digiduif bellen.

Hoe wordt de verjaardag van mijn kind gevierd?

Elke verjaardag is een feestje waard en wij vieren dan ook graag de verjaardagen van de kinderen op school. Als uw kind bijna jarig is kunt u het beste even contact opnemen met de groepsleerkracht. Zo weet de leerkracht op welke dag uw kind graag zijn/haar verjaardag viert. U kunt dan ook afspreken hoe laat er wordt getrakteerd en hoeveel kinderen er in de klas zitten. 

In de kleutergroepen krijgen de kinderen een feestelijke muts en trakteren zij in de groep. Zij mogen op de benedenverdieping langs de andere juffen om te laten schrijven op de kaart. Vanaf groep 3 worden de verjaardagen in de klas gevierd en mag er getrakteerd worden. De kinderen vanaf groep 3 mogen langs alle verdiepingen om de juffen op de kaart te laten schrijven.