Lesprogramma

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen talenten heeft. Daarom zetten wij ons dagelijks met veel energie en plezier in om uit ieder kind het maximale te halen, op zijn eigen niveau. Samen bereiden we uw kind voor op de wereld van morgen en laten we het zich ontplooien van een rups tot een vlinder!

Lesopbouw

Voor elk vak werken de leerlingen op hun eigen niveau aan het behalen van de lesdoelen. De kinderen worden actief betrokken bij de instructie aan het begin van de les en aan het eind kijkt de leerkracht samen met hen terug op wat ze hebben geleerd. Tijdens de schoolcarrière werken we toe naar het vergroten van de zelfstandigheid van de kinderen en krijgen zij een dag- en weektaak. In de lessen worden kinderen gestimuleerd om zelfstandig te werken en om te gaan met uitgestelde aandacht.

Lesopbouw Vlinderboom Octant Pijnacker
Toetsing en Rapport Vlinderboom Octant Pijnacker

Toetsing en rapport

Voor het volgen van de vorderingen en ontwikkelingen van de leerlingen maken we onder andere gebruik van observatie- en registratiesystemen als KIJK! En KanVas, methodegebonden toetsen en Citotoetsen. Ook voeren we kindgesprekken. Hierdoor hebben en houden wij goed zicht op de ontwikkeling van onze leerlingen en kunnen we eventuele achterstanden of grote voorsprongen tijdig signaleren. Ook laten we de kinderen tweejaarlijks een vragenlijst invullen over zichzelf.

Op Vlinderboom mogen kinderen trots zijn op hun ontwikkeling. Om deze ontwikkeling zichtbaar te maken, maken wij op school gebruik van een rapportfolio. Kinderen tonen aan welke (leer)doelen zij hebben behaald en zo wordt de ontwikkeling van groep 1 tot en met 8 zichtbaar. In groep 8 maken we uiteindelijk samen met u en uw kind de keuze voor de juiste school in het voortgezet onderwijs. Voor het schooladvies kijken we naar de leerprestaties en de ontwikkeling van uw kind tijdens de hele basisschoolperiode, inclusief de uitslag van de Centrale Eindtoets en de NIO-test.

Toetsing en Rapport Vlinderboom Octant Pijnacker
Meer weten?
In onze schoolgids vindt u meer informatie over deze onderwerpen!

XperiO Ontdeklab

Aandacht voor ontdekkend leren en wetenschap & technologie zijn diep verweven in ons lesprogramma. Onze school is dan ook de eerste Octantschool met een XperiO Ontdeklab. In dit laboratorium kunnen de kinderen hun digitale talenten en technische vaardigheden ontdekken door van en met elkaar te leren. De kinderen leren te werken met robots, een 3D printer en een greenscreen.

In het aangrenzende technieklokaal ontdekken kinderen hun technische en creatieve talenten. Hier leren zij over natuurkundige wetten en om te gaan met gereedschappen en materialen.

XperiO Ontdeklab Vlinderboom Pijnacker

Lestijden

Vijf gelijke dagen model

Wij werken met het 'vijf gelijke dagen model'. Dit betekent dat de vijf schooldagen dezelfde lengte hebben. In alle groepen hanteren we gelijke schooltijden waarbij de kinderen tussen de middag lunchen met de leerkracht(en).

Tussen 8:15-8:30 uur bent u van harte welkom bij ons op school om samen met uw kind een kijkje te nemen naar zijn werk in de klas.

Groep 1 t/m 8

maandag t/m vrijdag: 8:30 - 14:00 uur.

Het vakantierooster vindt u in ons jaaroverzicht.