Kindcentrum

De plek waar kinderopvang en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten in één veilige, vertrouwde omgeving. Het Kindcentrum is voor álle kinderen een plek om op te groeien: om te leren en te ontwikkelen.

Onderwijs en opvang sluiten naadloos op elkaar aan

Opvang met een pedagogisch klimaat, dat naadloos aansluit op het onderwijs. In de praktijk betekent dit dat er gedurende de dag opvang is en dat de combinatie tussen onderwijs en opvang elkaar versterken. Onderwerpen die op school worden behandeld, worden uitgebouwd en versterkt in de buitenschoolse opvang en vice versa.

Uiteindelijk zal er dus geen verschil meer bestaan tussen de school en de opvang. Een stuk gemak voor u en een enorm prettige omgeving voor uw kind, aangezien opvang en onderwijs worden ondergebracht in hetzelfde gebouw.

Onderwijs en Opvang Vlinderboom Octant Pijnacker
Kindcentrum Vlinderboom Pijnacker Octant

Kindcentrum Vlinderboom

Het doel van Octant is om in 2023 al haar scholen uit te laten groeien tot kindcentra. Vlinderboom wordt zo'n kindcentrum. We verwachten dat in oktober 2022 nieuwbouw met een kindcentrum is gerealiseerd aan het eind van de Zilverreigerdreef.

Dit schooljaar kunt u op onze school uw kind tussen 7:30 uur en 18:30 uur laten opvangen. De voor- en naschoolse opvang wordt verzorgd door SkippyPePijN en ZieZoo. Uw kind wordt 's morgens naar de eigen klas gebracht en wordt 's middags in de verzamelhal opgehaald om naar de NSO (naschoolse opvang) locatie te gaan. Daar is voor alle kinderen een afwisselend activiteitenaanbod. Zo wordt onze school een nóg leukere, vertrouwdere plek voor u en uw kinderen!
U kunt uw kind hier aanmelden voor de voor- en naschoolse opvang van SkippyPePijN.
U kunt uw kind hier aanmelden voor de voor- en naschoolse opvang van ZieZoo.

Handtekeningen voor Kindcentrum Vlinderboom

Op woensdag 14 juli 2021 rond de klok van 11 uur zijn de handtekeningen geplaatst voor de nieuwbouw van kindcentrum Vlinderboom in de wijk Keizershof te Pijnacker. Een mooie volgende stap richting een nauwe samenwerking tussen Octantschool Vlinderboom en Skippy Pepijn. In aanwezigheid van wethouder P. Hennevanger, de gemeente, de school en de kinderopvang is dit door bouwer Middelwateringbouw uit Rotterdam-Nesselande en door de installateur Brandsen uit Barneveld ondertekend. Onder het genot van een kop koffie hebben we het heuglijke feit met elkaar gevierd.

 

Kindcentrum Vlinderboom Pijnacker Octant